Iltaopetus

Piirustus ilmaisumuotona

11.2.–29.4.2022

Yhdeksän kerran kokonaisuus perjantaisin klo 17.30–20.00

Pe: 11.2, 18.2, 4.3, 11.3, 18.3, 25.3, 1.4, 22.4, 29.4.

Aloitusta siirretty, ilmoittautuminen jatkuu maaliskuuhun! Tervetuloa!

Huomioi, että kurssin toteutumiseen vaikuttaa sen hetkinen koronatilanne ja kokoontumismääräykset. Otamme kurssille ainoastaan määräysten mukaisesti oppilaita. Kurssi tullaan järjestämään mikäli vain mahdollista ja turvaväleihin sekä muuhun suojautumiseen on kiinnitetty huomiota.

 

Piirustus nykytaiteen ilmaisumuotona on kymmenen kerran kokonaisuus joka sisältää sekä havaintoon että omiin mielikuviin perustuvia tehtäviä. Opetuskerrat jakaantuvat yhden, kahden tai kolmen illan tehtäväkokonaisuuksiin riippuen teemasta, ja myös opiskelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa aiheisiin sekä niiden kestoihin.

Kurssi painottuu piirtämiseen, mutta iltojen lomassa käydään keskusteluja sekä piirtämiseen liittyvistä teknisistä asioista että materiaalikysymyksistä, sekä keskustellaan kuvataiteen ajankohtaisista aiheista yleisesti.

Opetus kurssilla on henkilökohtaista ja huomioi jokaisen piirtäjän oman lähtötason ja tavoitteet. Kurssille voivat osallistua jo pidempään kaksiulotteisen pinnan parissa työskentelevät kuin myös he, jotka nyt etsivät omaa ilmaisuaan piirustustekniikoiden kuvakielen avulla. Kurssilla painotetaan viivan ilmaisuvoimaa ajankohtaisen kuvataiteen ilmaisun välineenä.

Kurssilla käytetään välineenä pääsääntöisesti eri piirtimiä; hiiltä, lyijykynää, puuvärejä ja pastelliliituja sekä vesiliukoisia värejä, esimerkiksi akvarelli- tai akryylivärejä. Teemme paljon värillistä piirustusta myös sekatekniikan keinoin. Kurssilla työskentely on työpajaluonteista eikä se edellytä valtavaa tarvikemäärää – kaikilla ei tarvitse olla käytössään välttämättä samat välineet. Muutamia hyvä tarvike riittää. Ota jo ensimmäisellä kerralla mukaasi muutama lyijykynä (esim. 2H, HB, 2B). Myöhemmin tulet tarvitsemaan esim. Puuvärejä, pastelliliituja, vesiliukoisia värejä (akvarellit tms), piirustushiiltä, säämiskän (tärkeä väline, voi ostaa esim. rautakaupasta tai huoltoasemalta), fiksatiivia (toinen tärkeä väline) ja maalarinteippiä paperin kiinnittämistä varten. Ota mukaasi myös luonnoslehtiö tai vastaavaa paperia. Suurempia piirustuspapereita voi ostaa kurssipaikalta omakustannehintaan, ja se on suositeltavaakin.

Kurssia voi suositella päätoimisiin taideopintoihin hakeutuville.

Kurssin vastaava opettaja on kuvataiteilija Eija Keskinen.

Kurssipaikkana on Helsingin Taiteilijaseuran (HTS) kurssikeskus Ruoholahdessa, Kaapelitehtaalla. Kurssikeskus on A-rapun kolmannessa kerroksessa. Kaapelitehtaalle pääsee metrolla (Ruoholahti), raitiovaunulla (numero 8) tai useilla Lauttasaareen kulkevilla (esim. nro 20 Ruotsalaiselta teatterilta) tai sen läpi ajavilla busseilla, jolloin pysäkki on juuri ennen Lauttasaaren siltaa.

Ilmoittautuminen täältä

Lisätietoja:

www.taidekoulumaa.fi, koulu (at) taidekoulumaa.fi