Taidekoulu MAA

Taidekoulu MAAssa voi opiskella  nykytaiteilijan ammattiin valmentavalla päivälinjalla sekä avoimilla iltakursseilla. Taidekoulu MAA ohjaa opiskelijoitaan löytämään oman äänensä ja tapansa tehdä taidetta nykypäivän yhteiskunnassa. Opetus antaa hyvät valmiudet itseilmaisun kehittämiseksi sekä jo ammatissa oleville että nuorille opiskelijoille.

Vuonna 1986 perustettu Taidekoulu MAA on kannatusyhdistyksen ylläpitämä yksityinen taideoppilaitos. Taidekoulu MAAssa voi opiskella kolmivuotisella nykytaiteilijan ammattiin valmentavalla päivälinjalla sekä avoimilla iltakursseilla. Opiskelijoita koulussa on vuosittain päivä- ja iltalinjalla yhteensä noin 90. Päivälinjan ikäraja on 18 vuotta ja iltakurssien 15 vuotta. Päivälinjalle haetaan valintakokeen kautta.

Koulun opetustilat sijaitsevat Suomenlinnan uniikissa miljöössä. Taidekoulu MAAn opettajat edustavat monipuolisesti taiteen ammattilaisia ja koululla on elävät kontaktit ajankohtaiseen kansainväliseen ja paikalliseen nykytaiteen kenttään. MAAn taustalla ylintä päätösvaltaa käyttää Taidekoulu MAAn kannatusyhdistys ry:n vuosikokouksen valitsema johtokunta, joka päättää koulun opetussuunnitelmasta, lukuvuosisuunnitelmasta, määrärahojen käytöstä ja henkilökunnan nimeämisestä.

Taidekoulu MAA saa Helsingin kaupungilta ja Opetusministeriöltä harkinnanvaraista toimintatukea.