Eija Keskinen

Eija Keskinen

Kuka olet?
Olen Eija Keskinen, kuvataiteilija, kuvataiteen maisteri. Olen valmistunut Kuvataideakatemiasta, jonka lisäksi olen opiskellut myös Taideteollisessa korkeakoulussa (nyk. Aalto) ja Vapaassa Taidekoulussa.

Työskentelen pääasiallisesti eri piirtimillä – puuvärit ovat rakkauteni. Inspiroidun metsistä ja ylipäätään kaikesta villistä. Myös puoliksi kultivoitu on minusta kiinnostavaa, ja päätyykin usein teoksiini apuelementeiksi.

Mitä opetat MAAssa?
Olen mallipajan, ts. jokaviikkoisen elävän mallin piirustuksen työpajapäivän, opettaja. Opetan myös kaikille avoimia Piirustus ilmaisumuotona 1- ja Piirustus ilmaisumuotona 2-iltakursseja. Näiden ohella olen kuluneina vuosina ohjannut myös omana opettajana sekä valmistuvan- että neljännen vuosikurssin opiskelijoita.

Opetuksessani pyrin huomioimaan opiskelijoiden erilaiset kuvalliset lähestymistavat ja innoittamaan heitä oman muotokielen löytämisessä.

Mikä on taiteilijan tehtävä tänä päivänä?
Taiteilija tutkii, aistii ja tunnustelee sekä sisäistä että ympäröivää todellisuutta, ja pukee ne lopulta sellaiseen (visuaaliseen) muotoon, jolla on mahdollisuus koskettaa myös muita ihmisiä.

Mikä on parasta MAAssa opettamisessa?
Ehdottomasti opiskelijoiden tapaaminen. Ideaali opetustilanne on pikemminkin kollegiaalinen kohtaaminen, jossa myös opettaja on saamapuolella.