Minna Henriksson

Minna Henriksson

kuka olet?
Olen kuvataiteilija. Valokuvaan ja teen installaatioita muun muassa. Suurin osa töistäni liittyy tekstiin ja pohjautuu tutkimukseen.

mitä opetat MAAssa?
Tällä hetkellä toimin kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden kanssa. Keskitymme lopputöihin ja –näyttelyihin, mutta yhtälailla käsittelemme aiheita, jotka liittyvät aikaan koulun jälkeen. Toisin sanoen, tutustumme taidekentän toimintatapoihin ja rakenteisiin.

mikä on taiteilijan tehtävä tänä päivänä?
Tehdän näkymätön näkyväksi. On epäkiinnostavaa esitellä sellaista, minkä kaikki jo tietää. Taiteilijoilla on paljon vapauksia. Mutta yhtälailla taiteilijalla on paljon vastuuta, niin teoksista kuin yleisöstä. Tarkoitan, että taiteilija osallistuu maailman tulkitsemiseen oman taiteensa kautta ja on velvollinen puolustamaan omaa näkökulmaansa tarvittaessa.

mikä on parasta Taidekoulu MAAssa opettamisessa?
Se on täysin oma, mantereesta irrotettu maailmansa. Lähtien huonosta puhelinverkosta. MAAssa pystyy keskittymään! Siihen vaikuttaa myös sen pieni koko ja henkilökunta. Koululla on myös erityinen kyky kerätä erityisen omistautuneita ja monilahjakkaita opiskelijoita