Iltaopetus

Piirustus ilmaisumuotona 23.9-2.12.2022

Yhdentoista kerran kokonaisuus perjantaisin klo 17.30-20.00 23.9, 30.9, 7.10, 14.10, 21.10, 28.10, 4.11, 11.11, 18.11, 25.11, 2.12

Piirustus nykytaiteen ilmaisumuotona syyskaudella 2022 on yhdentoista kerran kokonaisuus joka sisältää sekä havaintoon että omiin mielikuviin perustuvia tehtäviä.

Opetuskerrat jakaantuvat yhden, kahden tai kolmen illan tehtäväkokonaisuuksiin riippuen teemasta, ja myös opiskelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa aiheisiin sekä niiden kestoihin. Kurssi painottuu piirtämiseen, mutta iltojen lomassa käydään keskusteluja sekä piirtämiseen liittyvistä teknisistä asioista että materiaalikysymyksistä, sekä keskustellaan kuvataiteen ajankohtaisista aiheista yleisesti.

Kurssin aikana voidaan tehdä mahdollisuuksien rajoissa yksi piirustusretki johonkin Helsingin keskustan mielenkiintoiseen rakennukseen tai museoon. Tällöin ajankohta voi olla jokin muu viikonpäivä kuin perjantai, ja se sovitaan yhdessä ryhmän kanssa.

Opetus kurssilla on henkilökohtaista ja huomioi jokaisen oman lähtötason ja tavoitteet. Kurssille voivat osallistua jo pidempään kaksiulotteisen pinnan parissa työskentelevät kuin myös he, jotka nyt etsivät omaa ilmaisuaan piirustustekniikoiden kuvakielen avulla.
Kurssilla painotetaan viivan ilmaisuvoimaa ajankohtaisen kuvataiteen ilmaisun välineenä.

Kurssilla käytetään välineenä pääsääntöisesti eri piirtimiä; hiiltä, lyijykynää, puuvärejä ja pastelliliituja sekä sekatekniikan keinoin piirtimien kanssa vesiliukoisia värejä, esimerkiksi akvarelli- tai akryylivärejä.

Kurssilla työskentely on työpajaluonteista eikä se edellytä valtavaa tarvikemäärää – kaikilla ei tarvitse olla käytössään välttämättä samat välineet. Muutamia hyvä tarvike riittää. Ota ensimmäisellä kerralla mukaasi muutama lyijykynä (esim. 2H, HB, 2B), muutama puuväri jos sinulla on sekä luonnoslehtiö tai vastaavaa paperia. Suurempia piirustuspapereita voi ostaa kurssipaikalta omakustannehintaan, ja se on suositeltavaakin.

Myöhemmin tulet tarvitsemaan erilaisia piirtimiä, esimerkiksi puuvärejä, liituja, piirustushiiltä, säämiskän (tärkeä väline, voi ostaa esim. rautakaupasta tai huoltoasemalta), fiksatiivia (toinen tärkeä väline) ja maalarinteippiä paperin kiinnittämistä varten.

Kurssia voi suositella päätoimisiin taideopintoihin hakeutuville.
Kurssin opettajina toimivat kuvataiteilijat Leonora Fredriksson (alkusyksy) ja Eija Keskinen (loppusyksy).

Kurssipaikkana on Helsingin Taiteilijaseuran (HTS) kurssikeskus Ruoholahdessa, Kaapelitehtaalla. Kurssikeskus on A-rapun kolmannessa kerroksessa.

Taidekoulu Maa OPS iltakurssit, syys 2022

Kaapelitehtaalle pääsee metrolla (Ruoholahti), raitiovaunulla (numero 8) tai useilla Lauttasaareen kulkevilla (esim. nro 20 Ruotsalaiselta teatterilta) tai sen läpi ajavilla busseilla, jolloin pysäkki on juuri ennen Lauttasaaren siltaa.

Ilmoittaudu tästä!

Lisätietoja:
Taidekoulu Maa, puh. 09 668102 ma-ke