Emma Fält ja Egle Oddo: PIIRRÄ JA KYLVÄ 3.4.–20.4.2019 MAA-tilassa

Emma Fält ja Egle Oddo: PIIRRÄ JA KYLVÄ

 

3.4.–20.4.2019

MAA-tila, Pääskylänrinne 10, Helsinki

Aukioloajat ke–pe 14–18, la–su 13–17

Avajaiset tiistaina 2.4. klo 18

Piirrä ja Kylvä kokoaa yhteen Emma Fältin ja Egle Oddon valmiita ja keskeneräisiä töitä. MAA-tila Galleriaan rakentuvan kokonaisuuden tarkoitus on tuoda esiin heidän työskentelynsä ja valmiiden teosten taustalla vaikuttavia voimia.

Taideteosten ja niistä koostettujen näyttelykokonaisuuksien esittäminen on vain yksi tapa siirtää tietoa ja kulttuuria. Piirrä ja Kylvä -kokonaisuus pyrkii ylittämään näitä ennalta määriteltyjä esittämisen, sekä vastaanottamisen tapoja. Kokoelmassa sukelletaan sisään taiteelliseen työskentelyyn ja ajatteluun, sekä jäljitetään kiemuraisia kognitiivisia prosesseja niiden taustalla.

Työ tarjoaa katsojalle myös mahdollisuuden kasvattaa ja kehitellä omia erityisiä, kokeellisia ajattelutapoja. Kokonaisuus tuo esiin toisaalta taiteellisen ajattelun fragmentaarisuutta, toisaalta hedelmällisiä keskeneräisyyden reittejä, sekä epämääräisyyksiä ja aukkoja.

Tilassa vieraileva voi läsnäolollaan muokata ja työstää hänen jälkeensä tulevien kokemusta loputtomasti kasvavassa ja kehittyvässä kokonaisuudessa.

Näyttely on osa Taidekoulu MAAn näyttelysarjaa, jonka tarkoituksena on esitellä Taidekoulu MAAn opettajakuntaa 2018-2019.

 

Egle Oddo, s. 1975 Italiassa. Hän keskittyy työssään lineaariseen ja non-lineaariseen kerrontaan taiteena. Vuodesta 2007 lähtien hän on tehnyt siemeniin liittyviä performansseja. Anti-puutarhanhoidoksi nimeämäänsä menetelmää käyttämällä Oddo hämärtää viljelymaan, urbaanin ympäristön ja villin luonnon välisiä rajoja. Egle luo pitkäkestoisia ennalta-arvaamattomia lajiyhdistelmiä ja esteettisiä muodostelmia. Tarjotut, vaihdetut ja kylvetyt siemenet toimivat kulttuurisen vastavuoroisuuden ja lajin ylittävien suhteiden symboleina. Siemenistä tulee myös osa nomadipopulaatiota jota ei ole olemassa samanlaisena, pysyvänä, keskitettynä, kuten siemenpankki vaan on laajalle leviävä elävä ja useiden yhteisöjen käsissä muuttuva. Oddo tarkastelee huolellisesti työssään tapoja joilla ihmiset koskettavat ja jakavat eri kulttuurien siemeniä. Eglen teokset ovat olleet esillä kansainvälisissä biennaaleissa, museoissa ja instituutioissa, sekä vaihtoehtoisissa taidetapahtumissa ja -tiloissa.

Egle Oddon tutkimusta tukee Taiteen edistämiskeskus, Koneen säätiö ja STEBICEF, Palermon yliopisto.

https://koneensaatio.fi/en/from-emergent-to-emerged-ark-of-seeds-and-the-planetary-garden/

 

Emma Vilina Fält, s.1983 on suomalainen taiteilija joka työskentelee monitaiteisesti piirroksen, esitystaiteen, installaatio- ja live taiteen kentillä. Häntä tarkastelee piirrostyöpajoissa ja osallistavissa teoksissaan yhdessä piirtämisen luomaa kontaktia, tapahtumaluonnetta, sekä kuuntelevaa otetta. Työssä keskeistä on piirtämisen teko, jota inspiroivat keho, sanat ja sanattomuus, vaihtuvat ympäristöt, sekä elollisen ja elottoman kohtaaminen. Viime aikoina hän on tutkinut erityisesti piirrettyä dialogia, sen ääntä, sekä materiaalisuutta ja immateriaalisuutta yhdessä mediataiteilija Roberto Fuscon kanssa. Fältin työ on ollut esillä festivaaleilla, symposiumeissa, gallerioissa sekä museoissa Suomessa ja ulkomailla. Hän työskentelee kansainvälisesti taiteilijoiden, tutkijoiden ja yhteisöjen parissa, pyrkimyksenään avata yhä uusia dialogeja. Emma opettaa piirtämistä ja järjestää siihen liittyvää toimintaa, sekä työpajoja. Hän on yksi Thinking through Drawing – tutkimusyhteisön koordinaattoreista. Fältin tutkivaa työtä tukee Taiteen edistämiskeskus.

http://emmafalt.net

Lisätiedot:

info.maatila@gmail.com

 

https://www.maatilaprojectspace.fi