Shinji Kanki: Lumessa; kultaan pukeutunut kuningatar MAA-tilassa

MAA-tilan kevään avaa Shinji Kankin näyttely ”Lumessa; kultaan pukeutunut kuningatar”. Avajaiset pidetään 6.2. klo 18-> ja näyttely on auki 24.2.2019 asti, tervetuloa!

MAA-tila
Pääskylänrinne 10, Helsinki
Aukioloajat: ke-pe 14-18, la-su 13-17

°°°
Vanhan kotitalon muistoksi.
Talo, jossa synnyin ja kasvoin 18-vuotiaaksi,
purettiin hiljattain.

Lyhyt profiili: Olen syntynyt 1953 Japanissa ja asunut Suomessa 1984 lähtien. Työskentelen kokeellisen musiikin parissa, ja minulle myönnettiin mediataiteen valtionpalkinto vuonna 2015.

Vuosina 1972–1983 opiskelin sävellystä ja tietokonemusiikkia Hiroshiman yliopistossa, Tokion musiikkiyliopistossa ja Tukholman Kungliga Musikhögskolanissa. Opiskeluaikana voitin New Yorkin kansainvälisen nauhamusiikkikilpailun 1979. Vuonna 1983 kirjoitin kirjan MS-DOS Handbook, joka oli Japanin ensimmäinen PC:n käyttöjärjestelmää käsittelevä teos.

Olen myös kokenut opettaja, ja olen perehdyttänyt opiskelijoita uudenlaiseen musiikilliseen ajatteluun. Olen luennoinut Sibelius-Akatemiassa, Kuvataideakatemiassa, Teatterikorkeakoulussa ja Lapin yliopistossa sekä eri taideyliopistoissa muissa EU-maissa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Tällä hetkellä opetan Taidekoulu MAAssa ja Aalto-yliopistossa, jonka kunniajäsen olen ollut vuodesta 2016.

Tiedot teoksista ja opetuksesta sekä yhteystiedot ja uusimmat toiminnot löytyvät verkkosivulta: silakka.fi

Osa teoksista YouTube-kanavalla: Silakka Productions

Näyttely on osa Taidekoulu MAAn näyttelysarjaa, jonka tarkoituksena on esitellä Taidekoulu MAAn opettajakuntaa 2018–2019.

Tukijat: Taidekoulu MAA & Cafe Aalto