Taidekoulu Maa HAM kulmassa 12.9.–7.10.2018

Mikä Maa, mikä taidekoulu?

Taidekoulu Maan kolmosluokka siirtyy kuukaudeksi opiskelemaan HAM-kulmaan, Tennispalatsiin. Myös kaupunkilaisilla on mahdollisuus osallistua opetustunneille, joilla pyritään avaamaan ja valaisemaan taidekoulutusta kaikille halukkaille.

Taidekoulutuksella on merkitystä ja se nähdään tärkeänä osana yhteiskuntaa. Taidekoulu Maan koulutusohjelma valmentaa opiskelijoita toimimaan taiteilijan ammatissa. Koulun opetus perustuu teorian ja käytännön jatkuvaan vuoropuheluun. Opetuskursseilla tehdään opiskelijoiden kanssa harjoitustöitä, jotka suoritetaan osittain interventioina ja performansseina. Taiteilijoita ei kouluteta tuottamaan vain esineitä vaan he luovat tilanteita, rakentavat verkostoja, järjestävät tapahtumia ja pyrkivät vaikuttamaan todellisuuteen sekä poliittisesti että sosiaalisesti. Esimerkiksi Pekka Niskasen Havaintoprosessit-kurssilla HAM-kulmaa käytetään taidelaboratoriona, jossa toteutetaan opiskelijoiden taideprojekteja.

Yleisö voi seurata Taidekoulu Maan opetusta HAM-kulmassa ja osallistua siihen ajoittain pääsääntöisesti kuuntelu- ja keskusteluoppilaina maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin yleisöllä on mahdollisuus toimia kokopäiväisinä opiskelijoina, sillä lauantain Piirustus-työpajat ja sunnuntain Havaintoprosessit-työpajat on tarkoitettu yleisölle. Myös ilta-aikaan taidemuseo herätetään eloon, sillä torstaisin järjestetään yleisölle avoin Performanssi-työpaja ja perjantaisin Screening-tilaisuuksia AV-Arkin kanssa. Lauantai-iltaisin HAM-kulman valtaa Performance-klubi ja sunnuntai-iltaisin tanssitaan.

HAM-kulmassa opettajina toimivat muun muassa Pekka Niskanen, Shinji Kanki, Kari Yli-Annala ja Emma Fält. Opetuskielinä ovat suomi ja englanti.

HAM Helsingin taidemuseo toteuttaa projektin yhdessä Taidekoulu Maan kanssa. Projektin vastaava tuottaja on kuvataiteilija Pekka Niskanen.

Kuva poistettu.