Organisaatio

Vuonna 1986 perustettu Taidekoulu Maan kannatusyhdistys ry ylläpitää Taidekoulu Maata Suomenlinnassa ja projektitila Maa-Tilaa Helsingin Sörnäisissä.

 

Yksityinen oppilaitos lähellä nykytaiteen kenttää

Yksityinen oppilaitos Taidekoulu Maa tarjoaa monipuolista taiteen opetusta. Taidekoulu Maan opinto-ohjelma on ainutlaatuinen Suomessa: siinä painottuu taiteidenvälisyys, taiteellinen ajattelu ja nykytaiteen uusien muotojen tutkiminen. Kuvataiteen metodien lisäksi opetussuunnitelmassa on muun muassa performanssia, äänitaidetta ja kriittistä teoriaa. Opettajina toimii Suomen taidekentän ammattilaisia eri taiteenaloilta. Taidekoulu Maassa voi opiskella 3-4 vuotisen kokopäiväisen päivälinjan ja avoimia iltakursseja. Maa järjestää taidetoimintaa ja tapahtumia sekä koulun että Maa-Tilan konteksteissa, pääkaupunkiseudulla ja kansainvälisesti.

Taidekoulu Maa on julkaissut vuonna 2022 historiikin “Maan uumen”, josta voi lukea lisää Taidekoulu Maan toiminnasta. Voit ostaa historiikin suoraan koululta tai Maa-Tilasta sekä verkosta esimerkiksi täältä.

Taidekoulu Maa noudattaa eettisiä ohjeita kaikenlaista syrjintää vastaan. Lue eettinen ohjeistuksemme täältä.

 

Kokeellinen projektitila Maa-Tila

Taidekoulu Maan kannatusyhdistys ry on ylläpitänyt Maa-Tila projektitilaa vuodesta 2006. Maa-Tila on projektitila keskusteluille, kohtaamisille ja tilallisille kokeiluille. Sen keskiössä ovat kokeelliset, keskustelevat, sotkuiset, kriittisesti asennoituvat ja huomiota vaille jääneet tavat tehdä. Tila Sörnäisten Pääskylänrinteessä aloitti toimintansa vuoden 2017 alusta.
 

Johtokunta 2023

Taidekoulu Maan kannatusyhdistys ry:tä pyörittää johtokunta, joka koostuu Maan pitkäaikaisista tukijoista. Johtokunta valitaan vuosikokouksessa. Tämänhetkiseen johtokuntaan kuuluvat:

Joakim Pusenius, puheenjohtaja
Freja Bäckman, varapuheenjohtaja
Meri Linna 
Minna Henriksson 
Emma Lilja
H Ouramo
Viivi Koljonen

Voit tukea Maan toimintaa liittymällä kannatusyhdistyksen jäseneksi. Liity jäseneksi lähettämällä meille sähköpostin osoitteeseen info (at) taidekoulumaa.fi ja maksamalla vuosimaksun.
Jäsenmaksu on 10 € per vuosi.
Kannatusjäsenmaksu on 50 € per vuosi.

Maan vuosittainen rahoitus

Taidekoulu Maa on yksityinen oppilaitos, jonka yhdistys hakee rahoitusta vuosittain samalla tavalla kuten taidekentän freelance-toimijat. Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja Helsingin Kaupungin Kulke ovat rahoittaneet ja täten mahdollistaneet Maan toimintaa jo pitkään. Maa-Tilan toimintaan on saatu vuosille 2022–2024 kolmivuotinen rahoitus Suomen Kulttuurirahastolta.
 

Verkkosivut ja visuaalinen ilme

Taidekoulu Maan alkuperäisen logon ovat suunnitelleet Sasha Huber ja Petri Saarikoski. Siinä näkyvät Suomenlinnan Susisaaren ja Kustaanmiekan ääriviivat täytettynä, sinisenä pintana. Maan sijainnin merkkinä on valkoinen portti. Nuolet ohjaavat katseen Maan suuntaan.

Taidekoulu Maa logo


Nykyisten verkkosivujen ilmeen on suunnitellut Tanja Becher. Siinä on käytetty alkuperäisen logon sinistä väriä, translipun vaaleanpunaista väriä ja auringonvalon keltaista väriä. Käsinpiirretyt graafiset elementit tuovat elävää dynaamisuutta digitaalisille sivuille. Verkkosivujen toteutuksesta vastasi Grok IT.