Organisaatio

Vuonna 1986 perustettu Taidekoulu Maan kannatusyhdistys ry ylläpitää Taidekoulu Maata Suomenlinnassa ja projektitila Maa-Tilaa Helsingin Sörnäisissä.

 

Yksityinen oppilaitos lähellä nykytaiteen kenttää

Yksityinen oppilaitos Taidekoulu Maa tarjoaa monipuolista taiteen opetusta. Taidekoulu Maan opinto-ohjelma on ainutlaatuinen Suomessa: siinä painottuu taiteidenvälisyys, taiteellinen ajattelu ja nykytaiteen uusien muotojen tutkiminen. Kuvataiteen metodien lisäksi opetussuunnitelmassa on muun muassa performanssia, äänitaidetta ja kriittistä teoriaa. Opettajina toimii Suomen taidekentän ammattilaisia eri taiteenaloilta. Taidekoulu Maassa voi opiskella 3-4 vuotisen kokopäiväisen päivälinjan ja avoimia iltakursseja. Maa järjestää taidetoimintaa ja tapahtumia sekä koulun että Maa-Tilan konteksteissa, pääkaupunkiseudulla ja kansainvälisesti.

Taidekoulu Maa on julkaissut vuonna 2022 historiikin “Maan uumen”, josta voi lukea lisää Taidekoulu Maan toiminnasta. Voit ostaa historiikin suoraan koululta tai Maa-Tilasta sekä verkosta esimerkiksi täältä.

Taidekoulu Maa noudattaa moninaisuuden ohjeistusta kaikenlaista syrjintää vastaan. Lue moninaisuuden ohjeistuksemme täältä.

 

Kokeellinen projektitila Maa-Tila

Taidekoulu Maan kannatusyhdistys ry on ylläpitänyt Maa-Tila projektitilaa vuodesta 2006. Maa-Tila on projektitila keskusteluille, kohtaamisille ja tilallisille kokeiluille. Sen keskiössä ovat kokeelliset, keskustelevat, sotkuiset, kriittisesti asennoituvat ja huomiota vaille jääneet tavat tehdä. Tila Sörnäisten Pääskylänrinteessä aloitti toimintansa vuoden 2017 alusta.
 

Johtokunta 2023

Taidekoulu Maan kannatusyhdistys ry:tä pyörittää johtokunta, joka koostuu Maan pitkäaikaisista tukijoista. Johtokunta valitaan vuosikokouksessa. Tämänhetkiseen johtokuntaan kuuluvat:

Joakim Pusenius, puheenjohtaja
Freja Bäckman, varapuheenjohtaja
Minna Henriksson 
Emma Lilja
H Ouramo
Viivi Koljonen
Meri Linna, varajäsen

Voit osallistua Maan toimintaan liittymällä kannatusyhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi. Jäsenenä voit osallistua vuosikokouksiin, joissa voit käyttää myös äänioikeuttasi olla mukana päättämässä Maan asioista. Henkilöjäsenmaksu on 10 € per kalenterivuosi.

Voit myös tukea Maan toimintaa liittymällä kannatusyhdistyksen kannatusjäseneksi. Kannatusjäseneksi voivat liittyä henkilöt tai organisaatiot, jotka haluavat tukea Maata taustalla. Kannatusjäsenillä ei ole äänioikeutta. Kannatusjäsenmaksu on 10–50 € per kalenterivuosi.

Voit liittyä jäseneksi alla olevan linkin kautta tai ilmoittamalla kiinnostuksesi sähköpostitse osoitteeseen info (at) taidekoulumaa.fi. Johtokunta päättää uusien jäsenten hyväksymisestä kokouksessa. Sen jälkeen voit vahvistaa jäsenyytesi maksamalla vuosimaksun. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan! 💙
 

Maan vuosittainen rahoitus

Taidekoulu Maa on yksityinen oppilaitos, jonka yhdistys hakee rahoitusta vuosittain samalla tavalla kuten taidekentän freelance-toimijat. Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja Helsingin Kaupungin Kulke ovat rahoittaneet ja täten mahdollistaneet Maan toimintaa jo pitkään. Maa-Tilan toimintaan on saatu vuosille 2022–2024 kolmivuotinen rahoitus Suomen Kulttuurirahastolta.
 

Verkkosivut ja visuaalinen ilme

Taidekoulu Maan alkuperäisen logon ovat suunnitelleet Sasha Huber ja Petri Saarikoski. Siinä näkyvät Suomenlinnan Susisaaren ja Kustaanmiekan ääriviivat täytettynä, sinisenä pintana. Maan sijainnin merkkinä on valkoinen portti. Nuolet ohjaavat katseen Maan suuntaan.

Taidekoulu Maa logo


Nykyisten verkkosivujen ilmeen on suunnitellut Tanja Becher. Siinä on käytetty alkuperäisen logon sinistä väriä, translipun vaaleanpunaista väriä ja auringonvalon keltaista väriä. Käsinpiirretyt graafiset elementit tuovat elävää dynaamisuutta digitaalisille sivuille. Verkkosivujen toteutuksesta vastasi Grok IT.