Taidekoulu MAAlle uusi rehtori

Kuvataiteilija (KuM) Minna Henriksson on valittu Taidekoulu MAAn rehtoriksi. Hän aloittaa työssään 1.9.2020. Taidekoulu MAA on kokeileva taidekoulu, jossa opetus keskittyy ajankohtaisen nykytaiteen työmenetelmiin. Taidekoulu MAAssa voi opiskella kolmivuotisella nykytaiteilijan ammattiin valmistavalla päivälinjalla sekä avoimilla iltakursseilla. Nykyinen rehtori Bo Isse Karsten jää tehtävästään eläkkeelle kesän lopulla ja suunnittelee keskittyvänsä pelkästään taiteelliseen työskentelyyn.

Minna Henriksson on opiskellut taidetta Brightonissa, Helsingissä ja Malmössä ja on sittemmin asunut pitkiä jaksoja Kaakkois-Euroopassa. Hän palasi Helsinkiin 2009 ja koki akuutin tarpeen reagoida päätään nostaneeseen nationalismiin ja rasismiin taiteensa kautta. Hän työskentelee kuvataiteilijana usealla eri välineellä, muun muassa piirtäen ja linokaivertaen. Hänet palkittiin Anni ja Heinrich Sussmann -taidepalkinnolla 2017 demokratian ideaaleille ja fasisminvastaisuudelle omistautuneesta taiteellisesta työstään.

Henriksson on myös opettanut useissa suomalaisissa taidekouluissa ja luennoinut kansainvälisesti. Hän on opettanut Taidekoulu Maassa säännöllisesti vuodesta 2010 lähtien.

Taidekoulu MAAn johtokunta painotti valinnassaan Henrikssonin laajoja verkostoja taide- ja kulttuurialalla, pitkää ja laaja-alaista opetuskokemusta sekä näkemystä taidekoulun johtamisesta.

 

Tiedustelut: Taidekoulu MAA, koulu@taidekoulumaa.fi