14.–28.5.23 Lopputyönäyttely 2023: Ihonalainen / Subcutaneous

Ihonalainen / Subcutaneous

14.–28.5.2023 

Taidekoulu Maan lopputyönäyttely, Susisaari B 20, Suomenlinna

Auki päivittäin klo 14–20, vapaa sisäänpääsy

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin 13.5.2023 klo 17:00–21:00

 

Ihonalainen -näyttely toivottaa jäähyväiset keholle, jossa olemme asuneet.

Ihonalainen on kahdeksan valmistuvan opiskelijan ryhmänäyttely, joka esittelee tekijöidensä monipuolisia työskentelytapoja kuten maalausta, veistoa ja audiovisuaalista installaatiota. Esillä olevat teokset kutsuvat pysähtymään identiteetin, kehon ja mielen kysymysten äärelle samalla antaen jotain ihon alle menevää. Näyttely tunkeutuu syvälle Taidekoulu Maan huokoisiin tiloihin ja antaa meille mahdollisuuden jättää niihin viimeisetkin palasemme.

Päätämme 3-vuotisen matkamme luomalla nahkamme Taidekoulu Maahan, joka on tilana sekä yhteisönä ravinnut ja hoivannut meitä.

Temaattisesti monimuotoisen, selkeästi julkisen ja yksityisen risteyskohdassa olevan näyttelymme on ollut tarkoitus purkaa hierarkioita sallien meidän samalla pitää hauskaa, olla emotionaalisesti haavoittuvaisia ja itse asiassa melko herkkiä. 

Taidekoulu Maa on saari, jolla on ainutlaatuinen paikkansa taidekoulutuksen kentällä. 

Näyttelyn taiteilijat / subcuti(e)s: Arina Baranova, Hilla Härkönen, Lo Leskelä, Miska Jounila, Róza Turunen, Ryu Ilo Koivukoski, Ulla Prami, Valtteri Saarenketo

Seuraa Facebook-tapahtumaa

Tila ei ole esteetön. Suomenlinnan reitit ovat mukulakiveä ja näyttelytilan ulko-ovella on noin 15 cm korkea porras sekä kynnys. Näyttely on kahdessa kerroksessa, tilassa ei ole hissiä.

Saavutettavampi Suomenlinna: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/frantic/suomenlinna/2018/05/FIN_Saavutettavakartta_WWW.pdf