19.4.–17.5.2024: Avoin iltakurssi: Ihanat piirustusillat, opettajana: Eija Keskinen

✏️➡️ Ilmoittautudu tästä! (ilmoittautuminen viimeistään 16.4.2024)

Aihe: Ihanat piirustusillat
Opettaja: kuvataiteilija Eija Keskinen (she/her)

Taidekoulu Maan kevään 2024 Ihanat piirustusillat järjestetään Kaapelitehtaalla, Helsingin Ruoholahdessa Helsingin taiteilijaseuran kurssikeskuksen tiloissa.

Ihanat piirustusillat on viiden illan lyhytkurssi jonka aikana työskennellään sekä terävillä piirtimillä että kokeillaan sekatekniikkaa. Kurssin pääpaino on värillisessä piirtämisessä paperille ja tekniikkana erilaiset terävät piirtimet, esimerkiksi puuvärit.

Kurssin aiheet ammennetaan luonnosta; kasveista ja eläimistä. Myös omat muistot, historia ja mielikuvat ovat tärkeitä inspiraation lähteitä. 
Kurssin opettaja antaa kevään aikana muutaman tehtävän joita opiskelijat voivat toteuttaa joko suoraan tai väljästi soveltaen. 
Ihanat piirustuillat on mainio tapa päättää työviikko, nollata ajatukset ja antaa ajatusten virrata visuaalisessa muodossa. Piirtäminen on rentouttavaa, ja tunnelma rauhallinen. Kurssi soveltuu kaikenlaisille piirtäjille: voit olla vasta-alkaja tai kauan työskennellyt, samanmielisten seura ja kollegiaalinen kohtaaminen innoittaa omaa työskentelyä ja rohkaisee kokeilemaan uudenlaisia piirtämisen tapoja tai välineitä.

Kurssi ei ole välinekeskeinen, ja kaikilla kurssilaisilla ei välttämättä tarvitse olla aina samoja välineitä mukanaan tai käytössään. Myös kurssipaikalta voi pientä maksua vastaan saada lainaksi puuvärejä, hiiltä, lyijykyniä sekä sekatekniikassa käyttämiämme vesivärejä. 
Työskentelemme laadukkaille taidepapereille, myös tummille pohjille, ja niitä suositellaan hankittavaksi paikan päältä. Niitä on myynnissä omakustannehintaan, ja hinnat ovat noin 2-5 euroa/kpl paperilaadusta riippuen.

Olet lämpimästi tervetullut Ihaniin piirustusiltoihin!
 

Facebook tapahtumaan


Ajankohta: 19.4.–17.5.2024, 5x perjantaisin 17.30-20.00
Päivämäärät: 19.4., 26.4., 3.5., 10.5., 17.5.2024
Hinta: 95 € (ei sisällä materiaaleja; voit tuoda omia ja/tai ostaa paikan päältä)
Kurssin kieli: suomi


Paikka: Helsingin Taiteilijaseuran tilat Kaapelitehtaalla: Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, A-porras, 3. krs. 00180 Helsinki
Saavutettavuus: Kaapelitehtaan pääsisäänkäyntinä toimii Lasipiha (Kaapelinaukio 3). Lasipihalta on suora yhteys A-rappuun. Esteetön pääsy kuvataidekouluun on B-rapun kautta.
Kaapelitehtaalle pääset kätevästi esimerkiksi raitiovaunulla nro 8, metrolla (Ruoholahti) tai monilla Lauttasaaren sillan kautta ajavilla busseilla jolloin pysäkki on juuri ennen siltaa. Helsingin taiteilijaseuran (HTS) kurssikeskus sijaitsee Kaapelitehtaan A- ja B-rappujen välimaastossa kolmannessa kerroksessa.

**

Taidekoulu Maa noudattaa eettisiä ohjeita kaikenlaista syrjintää vastaan. Lue eettinen ohjeistuksemme ennen ilmoittautumistasi täältä.

Huomioi että ilmoittautuminen on sitova. Viimeinen päivä ilmoittautua on 9.4.2024.
Kurssin minimiosallistujamäärä on 6 ja maksimimäärä on 12. Kurssi järjestetään, jos 9.4.24 mennessä minimiosallistujamäärä on saavutettu.

Jos sinulla on kysymyksiä, voit olla yhteydessä Maan koordinaattori Tanja Becheriin: info@taidekoulumaa.fi
 

📸: Eija Keskinen