28.5.2024: Kevätscreening: VAIHEITA JA PAIKKOJA – PHASES AND PLACES

(Kuva: Törrönen, Penkkala, Ranko & Lilljeblad: Saastuneiden maa (2023))

Tervetuloa Taidekoulu Maan kevätscreeningiin Taidekoulu Maan tiloihin Suomenlinnaan! 

Aika: tiistai 28.5.2024 klo 17.00-20.00
Paikka: Taidekoulu Maa, Suomenlinna B 20 F, Helsinki
Kaikki ajankohtaiset tiedot löytyy täältä Facebook tapahtumasta!

Tapahtumassa esitetään seuraavat liikkuvan kuvan teokset:

 

ULLA PRAMI
MADWALK 
6min 48s, 2005

MADWALK on kaupunkikuvallinen tutkielma Madridista, joka tutkii eri kaupunginosien tunnelma-eroja. Lyhytelokuva syntyi opiskelijatyönä vaihto-oppilasvuoteni aikana Madridin ETSAM:issa ja se esitettiin alun perin osana Dibujo Avanzado -ryhmänäyttelyä koulun galleriatilassa.

SOFIA NIEMINEN
How’s Peter
17min, 2023

Videoteos jossa epäpaikoilla öisin haahuillen, tupakkaa polttaen, sukelletaan muistoihin ja pohdintoihin isä-suhteesta.

 

WANDA HOLOPAINEN
Dear diary
16 min, 2024

Lyhytelokuva tutkii läheisyyden monimutkaisuutta yhteiskunnallisten rajoitusten ja poliittisesti latautuneen ilmapiirin keskellä Ghanassa, kriminalisoivan lainsäädännön käyttöönoton aikana. Lyhytelokuva perehtyy henkilökohtaisten yhteyksien navigoinnin vivahteisiin tässä korostuneessa ympäristössä ja kannustaa katsojia ottamaan oppia globaalin etelän näkökulmista. Tekstiviestikohtaamisista muodostuvan narratiivin avulla haastamme katseen, jonka kautta yhteiskunnallisia asioita usein tarkastellaan, mikä saa pohtimaan vaihtoehtoisia näkökulmia ja empatian tarvetta erilaisten kokemusten ymmärtämisessä. Dear Diary (Rakas päiväkirja) on osa Valokuvataiteen museon 'Näkisinkö värit eri tavalla?' -näyttelyinstallaatiota.

 

PIHLA TÖRRÖNEN, ILMI PENKKALA, PEIK RANKO & OSKAR LILJEBLAD
Saastuneiden maa
13min, 2023

Saastuneiden maa käsittelee rituaalien, haahuilun, seikkailun ja eeppisyyden teemoja. Lähinnä improvisoidussa teoksessa yritimme hämärtää itseltämme ja toivottavasti myös muilta rajaa siitä, milloin näyttelemme ja luomme niin kutsuttua fiktiota. Mitään juonta teoksessa ei ole, paitsi epämääräisen etsiminen. Leikkasimme videomateriaalin valmiiseen ääniraitaan, joka luo musiikkivideomaisen tunnelman. Elokuvassa liikutaan Uutelan ja Vuosaaren huipun maisemissa.

 

SARA TAMMI
h-aave
13min, 2023

H-aave on fragmentaarinen kokeilu, jossa yhdistellään aikoja, paikkoja ja ajatuksia vapaasti assosioivalla, intuitiivisella ja lineaarisuutta välttelevällä tavalla. Teos koostuu henkilökohtaisista arkistoista; muutaman vuoden aikana kerääntyneistä kuva-, teksti- ja äänitemateriaaleista, jotka yhdistyvät toisiinsa ajalliset ja paikalliset suhteensa unohtaen. Teos pohtii, keskustelevatko kaikki ajat ja paikat sittenkin keskenään, irrallisuudessaankin, kun ne saatetaan tällä tavalla yhteen. Vaikka kokonaisuus ei pyri luomaan selitettävää ymmärrystä, syntyykö sirpaleista jokin selittämätön eheys?

 

KRASIMIR JOVANOVIČ HYVÄRINEN
modern nightmare 
3min, 2024

Rautatieasemalle nukahtanut näkee painajaista. 
Kokeillen kasaan kursittu verkosto
vuosien aikana puhelimelle kertyneistä tallenteista.

 

VILI JÄRVINEN
Ikiliikkujan ilta
2min 30s, 2024

Joku väittäisi, että aika menee eteenpäin / kuluu / valuu / matelee / juoksee. Höpön pöpön pöppö. Tai no. Ehkäpä niin, ehkäpä näin. Mutta kun miettii mihin suuntaan se näillä liikkeillään pyristelee, on se joka suuntaan eikä mihinkään. Tuntuu, että aika on kuten muutkin luonnossa tapahtuvat ilmiöt ja toimii kuten energia, planeetat, genetiikka, jokaisen meistä henkinen olemus…… Kaikki pyörii paikallaan, vaikka kuinka pyristelisi. Tämän tajuaminen on prosessi, jossa menee tovi, kunnes oppii hyväksymään sen, arvostamaan sitä ja nauttimaan. TERVETULOA JUMITTELEMAAN