KIELLETYT LEIKIT – something like this could happen 13.–22.12.2019 MAA-tilassa

Heiskanen, Lehtola, Okkonen

KIELLETYT LEIKIT – something like this could happen

13.–22.12.2019

Avajaiset torstaina 12.12. klo 18:00–

 

MAA-tila, Pääskylänrinne 10, 00500 Helsinki

Aukioloajat ke-pe 14:00-18:00 la-su 13:00-17:00

Mä saan jostain kiinni. Mutta en tiedä et onko se sama mitä tarkoitit. Ainakin uhka ja kutkutus! Kitka, hyväksyntä, häpeä, tyydytys ja salailu. Nyt mietin vaan sitä leikkiä. Onko tässä jotain kiellettyä? Saako olla epäselvä? Tää vois olla jotenkin näin.

Näyttely on kolmen taiteilijan yhteentuleminen, jossa teokset rytmittyvät kiellettyjen leikkien otsakkeen alle. Leikistä neuvottelu ja sopiminen on saanut aikaan jotain. Helena on tehnyt kai kakkuja. Saija pilkkoo kuvaa. Inkeri on nähnyt unen.

Tervetuloa!

————————

Inkeri Heiskanen on helsinkiläistynyt kuvantekijä ja tarinoitsija, joka työskentelee pääosin maalaten, piirtäen ja kirjoittaen. Parhaillaan häntä kiinnostavat uimahallit, beigen sävyt ja kertomukset ilman kliimaksia. Heiskanen opiskelee Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

Saija Lehtola on nykytanssitaustainen liikkuvan kuvan tekijä. Rajatut näkymät, sivuhenkilöt, välitilat sekä intuitiivisuus kutittelevat häntä tällä hetkellä. Lehtola tekee taiteen tutkimuksen opintoja Helsingin yliopistossa.

Helena Okkonen on Helsingissä asuva ja työskentelevä queerfeministi ja kuva- ja esitystaiteilija. Okkosen tilallisissa ja veistoksellisissa töissä hän purkaa ja uudelleen rakentaa kierrätettyjä materiaaleja ja objekteja. Häntä kiinnostavat asioiden sisäkkäisyys, läpinäkyvyys ja kuulumattomuus sekä sukupuolen ja kehon rajojen löysyttäminen ja nyrjäyttäminen.

Näyttelyn taiteilijat ovat Taidekoulu MAAn entisiä ja nykyisiä opiskelijoita.