Vidha Saumya: Monumentless Moments – The Utopia of Figureless Plinths 6.–29.3.2020 MAA-tilassa

VIDHA SAUMYA: MONUMENTLESS MOMENTS – THE UTOPIA OF FIGURELESS PLINTHS

6–29.3.2020

 

Avajaiset torstaina 5. maaliskuuta 2020, 18:00–20:00

MAA-tila, Pääskylänrinne 10, 00500 Helsinki

Avoinna: ke-pe 14–18, la-su 13–17

MAA-tila esittelee Vidha Saumyan näyttelyn Monumentless Moments – the Utopia of Figureless Plinths. Näyttely on ehdotus kävijöilleen pohtia muistomerkkejä sepitettyjen narratiivien, poliittisen propagoinnin, korporalististen arvojen, sosiaalisen sentimentaalisuuden sekä harjoiteltujen retoristen, akateemisten sanastojen ohitse. Teoksessa kuvitellaan muistomerkkien paikat aktiivisina julkisten neuvottelujen muuttuvina tiloina, kuvien, haastattelujen ja runojen kautta lokkien välisenä keskusteluna.

Monumentless Moments – the Utopia of Figureless Plinths pyrkii ensin vapauttamaan muistomerkkien valtaamaa tilaa mielissämme runojen ja kuvien avulla. Se käyttää “runoteoriaa” häiritäkseen valtaapitävien normatiivisuutta ja jopa järjestelmänvastaista intellektuelliteollisuutta, joka on jo itsessään muuttunut vakiintuneeksi osaksi järjestelmää. Hanke on valmistunut vuosien 2017–2019 aikana ja se käyttää erilaisia sisältöjä, argumentteja, tutkimusta, lähteitä, tekijänsä ääntä ja lukijansa mieltä käynnistämään tunteellisia sekä älyllisiä vasteita hahmottaessaan taiteilijan ahdinkoa taidemaailman sisällä. Teoksessa on pyrkimys yhdistää käsitteellisiä kysymyksenasetteluita ja taiteellisten metodien arsenaalia – runollista, kuvallista ja narratiivista. 

Näyttelyn on mahdollistanut kutsullaan Taidekoulu MAA ja koulun projektitila MAA-tila. Julkaisu on toteutettu Koneen säätiön tuella.

 

Julkaisu

Monumentless Moments – the Utopia of Figureless Plinths – julkaisusta on otettu sadan kappaleen painos, joka on tekijänsä toimittama ja suunnittelema. Käännöksen on tehnyt Souray Roy. Siinä on seitsemän runokirjaa ja tekstikokoelma. Julkaisu on saatavilla 20€hintaan.

Taiteilijasta

Vidha Saumya on Helsingissä vaikuttava kirjantekijä, kokki, piirtäjä ja runoilija. Saumya on Museum of Impossible Forms – kulttuuritilan perustajajäsen ja työstää tällä hetkellä projektia Paper, pulp, words, books: recipes for counterculture rebellion (Paperi, sellu, sanat, kirjat: reseptejä vastakulttuurikapinalle).

Lisätietoja

info@maatilaprojectspace.fi

www.maatilaspace.fi

vidhasaumya.wordpress.com