Helsingin Taiteilijaseuran kesäkurssit Taidekoulu Maassa 2024

Helsingin Taiteilijaseura @ Taidekoulu Maa
Kesäkurssien ilmoittautuminen alkaa!

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulun ja kurssikeskuksen kesäkurssit Suomenlinnassa

Lapset ja nuoret

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu järjestää elämyksellisiä kesäleirejä lapsille ja nuorille Taidekoulu Maan tiloissa Suomenlinnassa.
Suomenlinnan tarunhohtoinen linnoitus, meri ja luonto antavat elämyksiä ja ehtymättömiä aiheita kuvien tekoon. Kurssipäivien aikana piirretään, maalataan, rakennellaan ja työskennellään luonnonmateriaaleista.

Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita ammattikuvataiteilijoita. He matkustavat lasten kanssa lauttamatkat ja huolehtivat ryhmänsä turvallisuudesta ja viihtyvyydestä matkojen ja evästaukojen aikana. Leireillä toimii myös avustajia. Leiripäivien aikana työskennellään mahdollisimman paljon ulkona, mutta Taidekoulu Maan taideluokat tarjoavat tarvittaessa hyvin varustetut ja lämpimät sisätilat työskentelyyn. Lasten opetuksessa avainsanoja ovat elämyksellisyys sekä lapsen elämismaailmasta kumpuava kuvakieli.

Lapsi-vanhempi kursseilla lapset perehtyvät yhdessä huoltajan kanssa taiteen tekemiseen.

Jos lauttamatkaa ei tarvita, voi lapsen tuoda suoraan Taidekoulu Maahan.

Aikuiset

Aikuisille on Suomenlinnassa tarjolla kattavasti ja monipuolisesti erilaisia piirustuksen ja maalauksen kursseja. Kesäviikko taiteen parissa irrottaa arjesta ja luova tekeminen virkistää.

Suomenlinnan merilinnoitus kätkee sisäänsä nykysaarelaisten asuinkorttelit, puistot ja rantakalliot. Kuvaamisen kohteita riittää avarista merimaisemista linnoituksen holvikaarten varjoihin. Opetustilat sijaitsevat Taidekoulu Maan tunnelmallisissa tiloissa Susisaaren 1700-luvun kasarmirakennuksessa.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa ma 4.3. klo 12.00. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittaudu mukaan täältä: www.helsingintaiteilijaseura.fi/kesakurssit

Summer courses at Art School Maa, organised by Helsinki Artists' AssociationSummer courses at Art School Maa, organised by Helsinki Artists' Association

📸: Aino Salmi