Mikko Kuorinki & Elina Vainio: Sibyl MAA-tilassa 18.11.–6.12.2020

Mikko Kuorinki & Elina Vainio

Sibyl

18.11. – 6.12.2020

 

Otathan huomioon, että avajaistilaisuuden sijaan taiteilijat ovat tavattavissa näyttelyssä perjantaina 4.12.2020 klo 16.00–18.00.Jos kirjoitetaan kursiivilla

Päästäänkö lähemmäksi puhetta

Painoihin

Heittomerkki

Taking in but also giving back

Heittomerkki

Pyöräillessäni kotiin pyydän Siriä kirjaamaan ylös seuraavat muistiinpanot:

Kaikki muodot antavat periksi

Kääntyvät sisäänpäin

Säiliö valmiina pitämään tyhjyyttä sisällään

Ajattelen avainnipun pudottamista vesilasiin

Toisaalla

Riisirykelmiä kerättynä lapiolle

Palamisen taikuus

Tulkaa hakkaamaan peltitynnyrii joku huutaa pimeästä pusikosta kun ohitan

Olen tullut ymmärtäneeksi etten osaa ottaa asioita kevyesti

Toisaalta

Hermopistekuorma

Näppäimistön kulunut a

I FALL IF ALL FALL IF ALL FALL I FALL

Osa ruudusta kaapattuna:

I don’t want to say how things lie. I want to show you how the matter stands.

The latin root of the word amateur is, after all, the word lover

Pölynimurin ääni temppelissä kuulosti niin seremonialliselta ja absoluuttiselta

Sitten tässä, nyt

Tinnitus

Käytän sulkumerkin välillä olevaa tilaa viittaamaan aivoihin

Olisitko samaa mieltä?

Ei saumaa kaaoksessa

We are so honoured to live with chance

 

Teksti on Kuoringin ja Vainion yhdessä kirjoittama sisältäen otteita seuraavista lähteistä: Moyra Davey, Hemlock Forest; Brooke Jarvis, The Insect Apocalypse Is Here; Lisa Robertson, Occasional Work and Seven Walks from the Office for Soft Architecture, sisältäen lisäksi sekalaisia muistiinpanoja unohdetuista lähteistä.  

 

Näyttelyn teokset ovat syntyneet viime kuukausien aikana käydyistä keskusteluista ja jaetuista materiaaleista. 

 

Mikko Kuorinki on syntynyt Rovaniemellä 1977. Hän aloitti taiteellisen toimintansa 15-vuotiaana julkaisemalla pienlehtiä ja musiikkia. Nykyään Helsingissä asuva Kuorinki toimii pääasiallisesti kuvataiteen kontekstissa valmistamalla esineistä ja teksteistä koostuvia installaatioita, näyttelykokonaisuuksia ja julkaisuja. Teosten materiaaleina voivat toimia yhtä lailla tavarat, huoneet, tekstit, laulunpätkät ja roskat. Kuoringin työskentelyä määritteleekin eräänlainen dokumentaarisuus: hän tarrautuu kiinni siihen mitä on käsillä, sillä juuri tämä arkipäiväinen, näennäisesti merkityksetön, avautuu hänelle mysteerinä. Oman taiteellisen tuotannon rinnalla hän on mukana mm. Hello dust, Happy Magic Society ja Ruler taiteilijakollektiiveissa. 

 

Elina Vainio (s. 1981) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Viimeaikaisessa työskentelyssään Vainio on kiinnittänyt huomiota erityisesti kulttuurin ja luonnon väliseen rajanvetoon, alleviivaten ihmisen erillisyyden tai luonnon ulkopuolisuuden mielikuvien harhaanjohtavuutta. Vähistä elementeistä rakentuvilla installaatioilla, tai muunlaisilla tilallisilla muodostelmilla, Vainio pyrkii osoittamaan kohti elämän epävakauksia, muistuttamaan miten kaikki on jatkuvassa muutoksen tilassa ja pohtimaan miten paljon on sellaista mitä emme ymmärrä tai millaiset rajat sen ilmaisemiseen kielellä on.

 

Covid-19:

Työntekijöidemme ja vierailijoidemme terveys ja hyvinvointi ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Kiinnitämme erityistä huomiota näyttelytilan hygieniaan sekä rajoitamme näyttelykävijöiden määrää tarvittaessa. Jos sinulla on oireita, tulethan käymään toisena ajankohtana. Lisätietoa: https://www.maatilaprojectspace.fi/visit-us