Yassine Khaledin näyttely MAA-tilassa 25.9.–11.10.2020

Monitor Manissa Yassine Khaled luo eräänlaisen ruumiillistuman virtuaalisesta viestinnästä julkiseen paikkaan. Taiteilijalla on kypärä, kiinnitettynä iPadiin, joka ottaa reaaliaikaisen yhteyden Euroopan ja länsimaiden ulkopuoliseen henkilöön. Teknologian ja ruumiinsa avulla Khaled käyttää esitystä ylittääkseen todellisia valtionrajoja eri ihmisten kanssa. Esitys antaa ihmisille mahdollisuuden tavata jonkun, joka on fyysisesti kaukana ja jonka liikkumisvapautta on rajoitettu.

Monitor Man on saanut alkunsa nykyisestä pakolaiskriisistä ja siitä, kuinka se ilmenee suhteessa internetiin, sosiaaliseen mediaan ja teknologian kaikkivoipaisuuteen. Projekti alkoi Helsingin kaduilla vuonna 2016, mutta se on jatkuva, taiteilijan esittäessä työtä eri puolilla länsimaita. Elokuva Monitor Man pandemian aikana tutkii maailmanlaajuista poliittista kriisiä COVID-19:n ajasta sosiaalisiin epävakauksiin ja liikehdintöihin länsimaissa.

Taiteilijasta:

Yassine Khaled on marokkolainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä.

Näyttely avataan perjantaina 25. syyskuuta. Taiteilija Yassine Khaled on paikalla klo 14—18. Huomioittehan, että avajaispäivänä ei järjestetä juomatarjoilua.

Covid-19:

Työntekijöidemme ja vierailijoidemme terveys ja hyvinvointi ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Kiinnitämme erityistä huomiota näyttelytilan hygieniaan sekä rajoitamme näyttelykävijöiden määrää tarvittaessa. Jos sinulla on oireita, tulethan käymään toisena ajankohtana. Lisätietoa: https://www.maatilaprojectspace.fi/visit-us